Nog voor de ‘corona social distancing’ mocht ik, als lingerie-expert, een presentatie voor een fijne groep dames bij The X Factor in Amsterdam. The X Factor is een full service PR, Marketing en Social Media Management agency. Zij zijn gespecialiseerd in fashion, lifestyle en trends. Op uitnodiging van Katjana en in opdracht van Wacoal & Freya organiseerden wij een Bra-Fitting Event tijdens de persdag.

Zoals bij mij iedere dag begint, startten we deze dag met een kop koffie en een beetje chit chat tussen de gasten onderling.  Een aantal blog dames, redactrices van diverse bladen en influencers kennen elkaar vanuit de business en de sfeer zit er direct goed in. Het gesprek gaat al snel over lingerie, borsten en het vrouwelijk lichaam. En wat blijkt: Het is eigenlijk best leuk om, zo met vrouwen onderling, te praten over je lijf, borsten en bh’s. Super leuk! Want dat is ook wat ik teweeg wil brengen. Dat er meer en gemakkelijker gesproken wordt over lingerie en dat vrouwen zich af gaan vragen; Hoe zit dat nu eigenlijk bij mij?

Tijdens de presentatie vertel ik over een stukje historie van de bh. Hoe is het verloop van de verschillende type bh’s in de afgelopen 100 jaar en wat is het modebeeld, van toen tot nu.

Aan de hand van de collecties van de merken Wacoal en Freya kan ik mooi laten zien wat er komend seizoen in de winkels verkrijgbaar is.

We hebben het over het zomer seizoen, dus ook de badmode van Freya komt uitgebreid aan bod.

Ik houd van interactie en ik vraag me af hoe de vraagstukken op lingerie gebied leven bij mijn publiek. Besteed jij aandacht aan jezelf? Geef jij geld uit aan lingerie? Hoeveel BH’s heb je eigenlijk in de kast liggen? En natuurlijk de vraag: Wie denkt dat zij de juiste maat BH draagt? We doen een paar steekproeven die we later tijdens de bra-fitting kunnen checken. En wat blijkt: Het is echt zo, ook in dit gezelschap. 30% draagt de goede maat. Het gaat hier niet om goed of fout, maar meer om het inzicht te geven wat een goed passende bh voor jou en je figuur kan betekenen.

Het kan echt anders

Gelukkig kan ik de andere dames ook overtuigen tijdens een fitting.

Mijn hart maakt weer een sprongetje. Het is de paskamer-magie waar ik zo gelukkig van word. Daar waar een aantal dames in eerste instantie wat ongemakkelijk met elkaar in de gekunstelde paskamer staan, gaan ook zij weer met een goed passende bh en een glimlach naar huis.

Dit is waar ik het voor doe. Vrouwen gelukkig maken en motiveren én inspireren. Het werkt!

Ik kan niet in mijn eentje de wereld van lingerie verbeteren en deze boodschap overbrengen. Maar door het gesprek op gang te helpen en het ‘goede nieuws’ te verspreiden, moet het kunnen. Ik ga ervoor. Help je mee?

Dan kunnen we binnenkort echt zeggen:
70% van de vrouwen draagt de juiste bh maat!

Naar aanleiding van deze presentatie zijn er een aantal leuke blogs geschreven

Ik werk o.a. voor:

 

Let’s Connect

fabienne@demagievanlingerie.nl

06 – 24 69 21 52

© Fabienne Zwanenburg 2020 – Alle rechten voorbehouden – Privacy – Cookies