Linda.meiden

Het belang van een goede bh.

Waarom is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan een goed passende bh. Lingerie-expert Fabienne legt het uit.

MEIDEN TIPS

LINDA.MEIDENSELFCARE

Bandjes die afzakken of knellen en een band die je rug opkruipt: het zijn ongemakken van een bh die we niet graag (en ook niet zouden moeten) ervaren.

Lingerie-expert Fabienne Zwanenburg vertelt aan LINDA.meiden waarom het belangrijk is om de juiste bh-maat te dragen.

TE KLEINE MAAT

Een bh in een te kleine maat dragen heeft volgens Fabienne negatieve effecten op het lichaam. “Als je een te kleine bh draagt worden je borsten afgekneld. Dit zorgt er onder meer voor dat de beugel in je borstweefsel gaat prikken en dat de doorbloeding bij je borsten vermindert”, vertelt ze.

“Naast de lichamelijke effecten die een te kleine bh kan veroorzaken, is het ook belangrijk hoe het eruit ziet onder je kleding. Een te kleine maat dragen kan ervoor zorgen dat je borsten gaan opbollen, waardoor het lijkt alsof je borsten uit twee delen bestaan. Een dure jurk met een slecht zittende bh is niet mooi. Daarom is het beter om meer aandacht en geld te besteden aan een goede bh, want dit is de basis van je outfit en je dag.

TE GROTE MAAT

“Een te grote bh geeft de borsten geen steun. De meest gemaakte fout bij een verkeerde maat bh is dat de omvang te groot is en de cupmaat te klein. Als vrouwen merken dat hun bh te klein wordt, kopen ze er vaak één met een grotere omvangmaat. Terwijl ze eigenlijk een grotere cupmaat moeten hebben. De bh-band mag dus best een beetje strak zitten, 85 procent van de steun komt daar namelijk vandaan.”

BORSTEN OPMETEN

“Je borsten veranderen continu, wel minimaal zes keer in je leven. Dit heeft te maken met ouder worden, verandering in gewicht, hormonen en zwangerschap. Het is altijd goed om je te laten adviseren in een lingeriewinkel. Op die manier weet je zeker welke maat je hebt en wat voor type bh het best bij je past. Uiteindelijk is het goedkoper om iets meer geld uit te geven aan één goede bh, dan meerdere goedkopere versies aan te schaffen die allemaal net niet goed zitten.”

JUISTE BH

Nu is het niet zo dat een goede bh altijd duur moet zijn. “Een dure bh in de verkeerde maat zit alsnog niet goed. En een bh in de juiste maat, hoeft niet te betekenen dat deze bh het beste bij je past. Waar de een zich zelfverzekerd voelt in een kanten push-up-exemplaar, kan de ander zich comfortabeler voelen in een simpele, gladde bh. Zoals je ook verschillende schoenen hebt voor andere gelegenheden, is het ook goed om te kijken wat voor verschillende bh’s je nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld op het werk een andere bh aan dan wanneer je in de sportschool staat.”

Daarbij is het belangrijk te weten dat de ene maat niet de andere is. “Je hebt niet altijd één maat. Dit heeft te maken met verschillende merken en zelfs verschillende modellen binnen een bepaald merk. Ik vind het daarbij belangrijk te benoemen dat de maat van je borsten niks over jou zegt.”

ZELFVERZEKERD

Als je gedurende de dag bezig bent met het rechtzetten van je bh, heb je volgens Fabienne niet de juiste maat aan. Alle ongemakken die vrouwen ervaren bij het dragen van dit ondergoed kunnen volgens haar voorkomen worden. Met haar online community De MAGIE van lingerie wil ze vrouwen helpen zich zelfverzekerd en comfortabel te voelen in de lingerie die ze dragen.

Ik werk o.a. voor:

 

Let’s Connect

fabienne@demagievanlingerie.nl

06 – 24 69 21 52

© Fabienne Zwanenburg 2020 – Alle rechten voorbehouden – Privacy – Cookies