Ik ging door en ik ben er ziek van geworden

Je merkt dat je energie niet meer stroomt, dat je moet trekken aan je business en dat dit teveel energie van je vergt. Je wéét dat je iets te doen hebt en toch blijf je alleen ‘ploeteren’, ga je nóg harder werken en sta je allang niet meer in je kracht.

Ik zie dit veel bij zelfstandig ondernemers in welke branche dan ook. Zelf herken ik als geen ander. I’ve been there, done this and got the t-shirt.
Man, wat heeft het mij een bak aan energie gekost. Sterker nog, ik ben er ziek van geworden.

💫 En ik ging door…

Ik had natuurlijk allang signalen gekregen dat het me te veel werd.

Het ‘niet lullen maar poetsen’ stemmetje en de overtuiging dat je als ondernemer altijd in je bedrijf aanwezig moet zijn, maakte dat ik door bleef gaan.

Tot dat ik in 2005 een nekhernia kreeg. Het was letterlijk de nekslag die mij dwong om rust te nemen. Wat is het toch bijzonder hoe het universum of je lichaam dat voor je ‘regelt’.
Na een operatie en wat rust herstelde ik.

💫 En ik ging door…

In 2010 startte ik een webshop en liet ik de winkel verbouwen. Een giga investering die gierend uit de hand liep, qua tijd en geld. Al het werkkapitaal ging in de bakstenen en de heipalen zitten. Ondernemen met een ongezonde cashflow en omzetten die onder druk staan brengt een enorme druk met zich mee. In combinatie met een jong gezin werd het me weer te veel. Ik was KAPOT!

💫 En ik ging door…

Nog niet voldoende geleerd van de waarschuwing die ik al eerder had gekregen.

Met doorzettingsvermogen en een enorme wilskracht kom je heel ver. Dat klopt. Dit zijn mooie eigenschappen van mij als ondernemer en het heeft mij gebracht waar ik nu ben.

Net als vele ondernemers met mij, was (en ben) ik ook eigenwijs en ik dacht: Ik kan het wel alleen.

💫 En ik ging door…

Stress in je lijf is funest en zo verschrikkelijk slecht voor je. Het zorgt er niet alleen voor dat je moe bent en niet leuk bent voor je omgeving. Het zorgt er ook voor dat je niet de juiste keuzes maakt in je bedrijf wat kan leiden tot een slecht resultaat. Of het slaat om in iets verschrikkelijks. Bij mij was dit het geval en ik werd weer ziek. In 2016 kreeg ik de diagnose borstkanker.

Ik dacht bij mezelf: Wat wil het universum mij leren?

Dat ik niet meer zo debiel hard ga werken en dat ik beter voor mezelf moet zorgen.

Na een operatie, 21 bestralingen en een hormoonkuur van 5 jaar ben ik gelukkig weer helemaal hersteld. De chemokuur is mij bespaard gebleven en binnen 4 maanden was ik er weer. Het was eind mei, de start van het seizoen.

💫 Dus ik ging door…

Al snel merkte ik dat dit niet okay was en dat ik het niet meer allemaal alleen kón doen.

Met nog zoveel wilskracht, doorzettingsvermogen en know how lukte het mij gewoon niet meer. Ik ben met een coach gaan werken en heb geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit gaf mezelf ruimte om uit te zoomen en op een andere manier naar mezelf en mijn business te kijken. Het maakte dat ik mijn winkel heb verkocht om mijn hart te volgen en die dingen te doen waar ik energie van krijg.

Met al mijn ervaring hoe het niet moet en wat wél kan, kan ik jou helpen. Dáár krijg ik energie van en ik doe het met liefde.

💫 Yesss, ik mag door…

Herken jij jezelf in mijn verhaal en ga jij ook altijd maar door?

Stuur mij gerust een bericht of een dm, dan plannen we een kennismakingsgesprek in en kijken we samen naar wat ik voor je kan betekenen.

Dit blog heb ik geschreven n.a.v. het bericht van Ingrid Wunnekink op LinkedIn

Zij zit midden in een enorme transitie en ik mag haar hierin begeleiden. Je leest haar verhaal hier: ‘te koop aangeboden’

Ik werk o.a. voor:

 

Let’s Connect

fabienne@demagievanlingerie.nl

06 – 24 69 21 52

© Fabienne Zwanenburg 2020 – Alle rechten voorbehouden – Privacy – Cookies