Dit ben ik

Mijn naam is Fabienne Zwanenburg. Ik ben in 1970 geboren in een ondernemersgezin. Mijn vader was importeur van een aantal lingeriemerken en mijn moeder was eigenaresse van Salon de Lingerie in Amsterdam. Lingerie en retail maar met name ondernemen is mij met de paplepel ingegoten.

Twee eigen winkels

Op mijn 19de begon in mijn eigen boetiekje in Beverwijk, met de financiële hulp van mijn vader uiteraard. Boutique Fabienne was in het eerste jaar al direct een succes. Ik ben dus heel jong begonnen en heb in de praktijk zoveel geleerd! Dit had ik op geen school kunnen leren. Met vallen en opstaan, door van mijn fouten te leren en hard werken heb ik mezelf ontwikkeld.

Naast de boutique opende ik een tweede winkel, ook in Beverwijk. Een Jambelle beenmode speciaalzaak met herenondergoed en dameslingerie. Ook deze zaak liep lekker, maar bij mij sloeg de twijfel toe.

Is dit nu wel wat ik wil?

Het harde werken stond in schril contrast met het leven mijn vriendinnen die studeerde en konden reizen. Er bekroop mij een gevoel dat de wereld aan mij voorbij ging. Daardoor kon ik niet meer waarderen wat ik had bereikt.

Sterker nog, ik was niet meer gelukkig met dat wat ik deed. In overleg met mijn vader verkochten we de zaken en ging ik iets heel anders doen.

In 1996 kwam ik in dienst bij Holland Casino in Amsterdam en werkte daar als croupier.
Dat vond ik geweldig! Ineens had ik 800 collega’s, in plaats van alleen in een winkel te staan in Beverwijk (off all places). Ik heb dit werk met heel veel plezier ruim 3 jaar gedaan, maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan.

Dé lingeriespeciaalzaak van Amsterdam

Toen mijn vader kanker kreeg en mijn moeder voor hem ging zorgen, zag ik mijn kans schoon en nam de zaak over van mijn moeder. Binnen anderhalf  jaar verdiende ik de omzet in die we hadden niet meer in guldens maar in euro´s en maakte ik van een sexy lingerie winkeltje dé lingeriespeciaalzaak van Amsterdam. Deze winkel heb ik 20 jaar gehad.

Een nieuwe uitdaging

Na 20 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dát wat ik zo leuk vind aan het lingerie vak neem ik met mij mee en dit zal mij helpen mijn missie uit te kunnen dragen. En niet meer alleen in Amsterdam maar in heel Nederland.

Ik ben al 30 jaar ondernemer én ik heb ruim 20 jaar paskamer-ervaring, dus ik kan mezelf met recht lingerie expert noemen. Deze kennis van zowel het ondernemen als de lingerie en de paskamermagie wil ik nu overbrengen op ander mensen. Dit doe ik door tips, tricks en mooie verhalen te delen maar ook door coaching en trainingen aan te bieden. Daarnaast kun je mij ook inhuren als inspirerend spreker.

Om zoveel mogelijk vrouwen te kunnen bereiken en met elkaar te verbinden, heb ik een online community opgericht: de MAGIE van lingerie

 • Hier word ik blij van

  Quality time met mijn gezin

  Een lange wandeling in de natuur

  De geur van verse koffie

  De hele dag (alleen) ontspannen in de sauna

  Yoga Vibes by Margje

  Een goedgevulde kleurrijke fruitschaal

 • Mijn overtuigingen

  Kwetsbaarheid is de basis van alle mooi dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde

  De schoonheid van imperfectie: Alles is goed en mooi zoals het is

  Optimisme is een keuze; als je focust op het mooie, fleur je van binnen op

  Het universum ondersteunt je. Zie het even niet? Mediteer, keer naar binnen en vind je ware zelf

 • Mijn bucket list

  Pelgrimsroute Santiago de Compostella wandelen

  Een opera bijwonen in Wenen

  Nog een keer de Alpe d’HuZes beklimmen

  Een boek schrijven

  Het noorderlicht zien

Enthousiaste Trainer/Coach

Ik deel graag mijn expertise, zodat wij met elkaar een grote groep mooie vrouwen kunnen ondersteunen en de body fashion branche naar een hoger level kunnen liften. Dit is een kleine greep uit mijn aanbod. Dit is overigens altijd op maat.

 • Training voor beginnend personeel
 • Verdiepingstraining voor je hele team
 • Verbinding in én met je team
 • Fitting Event Paskamer MAGIE
 • 1 op 1 business scan op locatie
 • Persoonlijke begeleiding voor ondernemers
 • Onderneem vanuit je Innerlijke Kracht

Ik kan me voorstellen dat je wilt weten wat klanten over mij zeggen.
Je leest een aantal testimonials hieronder ⤵️

de MAGIE van lingerie

Je borsten bepalen voor een groot deel je vrouwelijkheid. Groot of klein, minder stevig of ongelijk. Koester ze. Behandel je body als je beste vriendin en omarm je borsten. Ook al zijn ze soms een beetje onvoorspelbaar.

Ik neem je mee in de paskamer-magie en vertel over feiten, fabels, maten & modellen. Alle vrouwen hebben borsten en ervaren dat het eigenlijk heel leuk is om hierover te praten. Laten we met elkaar de taboes die hierop rusten doorbreken en elkaar ondersteunen.

Welkom in de ´lingerie lounge´

 • Omarm je borsten liefdevol
 • Laat lingerie je ondersteunen
 • Straal vanuit je vrouwelijke kracht

Meld je aan bij dé online community voor zelfbewuste vrouwen, met of zonder borst issue, die gewoon wat meer aandacht aan zelfzorg willen besteden.

De community is GRATIS.
Ervaar de kracht van vrouwen onder elkaar.

Body Fashion Family

Body Fashion Family

Je hoeft het niet alleen te doen.

Mijn missie is om ondernemers met elkaar te verbindenzodat we samen kunnen groeien en het imago van de body fashion branche naar een hoger niveau liften.
Dit doen we door het bundelen van alle disciplines van het ondernemerschap op één platform. 

Masterclasses en coaching van externe experts in combinatie met alle expertise van collega ondernemers, maakt dat jij kan werken AAN de ontwikkeling en groei van jouw bedrijf. 

Je leert super veel van elkaar, dus maak gebruik van elkaars kwaliteiten. Iedere maand is er een online samenkomst om vragen te stellen, te sparren over onderwerpen die er toe doen en om successen te delen.

Alleen ga je wellicht sneller,
samen kom je verder én is het veel leuker.

Wees welkom bij dé community speciaal voor ondernemers in de lingerie branche.

Doe alles met aandacht en geniet

Ik werk o.a. voor:

 

Let’s Connect

fabienne@demagievanlingerie.nl

06 – 24 69 21 52

© Fabienne Zwanenburg 2020 – Alle rechten voorbehouden – Privacy – Cookies