Echte borsten in allerlei vormen en maten. Dit is de realiteit!

We zien overal in de media beelden van borsten en toch zijn ‘echte’ borsten taboe, verborgen. Veel vrouwen schamen zich zelfs voor het mooiste en kwetsbaarste lichaamsdeel. Borsten staan voor seksualiteit, moederschap en vrouwelijkheid.
Hun primaire doel is om onze baby’s te voeden. Tegelijkertijd worden ze in de westerse cultuur beschouwd als de belangrijkste seksuele eigenschap van een vrouw. Ze kunnen erogene zones zijn. Sommige vrouwen houden van hun borsten, maar voor anderen brengen ze teleurstelling, ongemak en zelfs gezondheidsproblemen met zich mee.

Niet zo vreemd dat 1 op de 3 vrouwen niet echt tevreden is over haar borsten. Ze zijn vaak: te groot, te veel, te wiebelig, te klein, te vrouwelijk, te ongecontroleerd. Ik heb het ervaren in de 20 jaar dat ik letterlijk duizenden vrouwen een bh aangemeten heb. In de paskamer zie je echte lichamen van mensen en ik begon de schoonheid in anderen vrouwen te zien. Maar wat mij verbaasde, was dat nagenoeg elke dame die de paskamer binnenliep – moeder van drie, jong, oud, supermodel, borstkankerpatiënt, succesvol zakenvrouw – iets negatiefs tegen zichzelf te zeggen had in de spiegel. Hierdoor ging ik toch echt anders kijken naar het vrouwenlichaam en met name wat wij vrouwen van onszelf vinden.

Ik realiseerde mij dat het best logisch is. De ruimte die er is tussen de realiteit en de fake perfectie die we in tijdschriften zien of met een mooi filtertje op sociale media is te groot. Hoe meer echte borsten je ziet in allerlei verschillende vormen en maten en hoe opener wij vrouwen erover mogen en kunnen praten, des te beter. Dan voel jij je wellicht beter over je eigen borsten en lichaam. En als je van je lichaam kunt houden, dan voel jij je mooier, zelfverzekerder en zal jij je vrijer voelen. Hoe heerlijk is dat?!

Door het gesprek op gang te brengen, middels lezingen en workshops, wil ik de ruimte die er is tussen realiteit en fantasie verkleinen. Hiermee wil ik bereiken dat ook jij je realiseert hoe mooi je bent. Wees trots op je vrouw zijn, dan straal je dit ook uit. Dit zal je zoveel meer moois brengen.

Laura Dodsworth heeft twee jaar lang vrouwen gefotografeerd en geïnterviewd over hun borsten, lichaam en leven. Het project werd afgesloten met de publicatie van een boek en een tentoonstelling in 2015.

In Bare Reality delen 100 vrouwen onverschrokken foto’s van hun borsten naast eerlijke, moedige, krachtige en humoristische verhalen over hun borsten en hun leven. Vrouwen uit alle lagen van de bevolking namen deel, van 19 tot 101 jaar, van A tot K, van boeddhistische non tot burleske danseres. Hun perspectieven en ervaringen zijn onthullend en ontroerend. Intiem, visueel verfrissend, misschien zelfs verrassend.

Bare Reality zal je doen nadenken over hoe je denkt en voelt over je eigen lichaam en dat van de vrouwen in je leven.

Bron: https://www.lauradodsworth.com/bare-reality

Ik werk o.a. voor:

 

Let’s Connect

fabienne@demagievanlingerie.nl

06 – 24 69 21 52

© Fabienne Zwanenburg 2020 – Alle rechten voorbehouden – Privacy – Cookies