Body Positivity

Je mag lief zijn voor jezelf en de ander

In mijn ogen draait het bij body positivity erom dat jij je goed voelt in je lijf. Dat jij jouw lichaam waardeert én dat van een ander. Ongeacht het geslacht, huidskleur, geaardheid, de maat, lang, kort, vol of slank.

EVERY BODY DESERVES LOVE, RESPECT AND KINDNESS

Het is niet fout om niet blij te zijn met je lichaam, maar je moet het wel leren accepteren.
En als je (nog) niet helemaal tevreden bent en je wilt nog wat aan je lichaam sleutelen, dan is dat natuurlijk helemaal prima. Ik zie dat meer als goed voor jezelf zorgen, door te sporten en gezond te eten. Als je wat te zwaar bent in gewicht en je wilt afvallen omdat dat gezonder is en beter voelt, doe dat dan vooral. Houd voor ogen waar je het voor doet, maar stop met jezelf afkraken omdat je lichaam nu niet voldoet aan …

Tja, aan wat eigenlijk? De norm? Het beeld wat we voorgeschoteld krijgen op sociale media? Het lichaam wat je had voor 2 zwangerschappen?
Het kost zoveel negatieve energie en dat helpt je zeker niet bij je happy voelen.

Ken je die reclame campagne van Dove nog? Deze was geïnspireerd op Body Positivity. Voor deze campagne heeft Dove meerdere onderzoeken gedaan naar het zelfvertrouwen van meisjes en vrouwen. Dit onderzoek heeft inzicht gegeven in een wereldwijd probleem, namelijk dat het zelfbeeld van meisjes en vrouwen verslechtert naarmate ze ouder worden. Hierdoor zijn veel jonge meisjes niet in staat hun eigen schoonheid te zien. Uit de resultaten van het rapport blijkt dat ruim 65% van de vrouwen vindt dat er in de media een onrealistische schoonheidsnorm wordt gehanteerd, die voor de meeste vrouwen onbereikbaar is. Hierdoor leiden veel vrouwen aan een laag zelfbeeld en dit leidt tot een negatief gevoel over het eigen lichaam.

Ik ben blij te zien dat steeds meer mensen hun eigen foto’s delen, die laten zien dat er geen perfect plaatje is. Er zit een behoorlijk beweging in ‘de zogenaamde schoonheidsidealen’ en het ‘perfecte lichaam’. Gelukkig!

“People come in all shapes, skin colors and sizes. And they are all beautiful!”
Een mooie boodschap van @joannvdherik mee af te sluiten!

#bodypositivity #curvy #selflove #allbodiesarebeautiful

Ik werk o.a. voor:

 

Let’s Connect

fabienne@demagievanlingerie.nl

06 – 24 69 21 52

© Fabienne Zwanenburg 2020 – Alle rechten voorbehouden – Privacy – Cookies